top of page
Search

PUBLIC STATEMENT 2019Predsednik Republike Srbije-gospodin Aleksandar Vučić, danas je u zgradi Predsedništva održao  sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost uz prisustvo kompletnog državnog vrha. Na istoj je najavljena izmena kaznene politike i drastično povećanje kazni za sve oblike nasilja i kriminala, počevši od silovanja pa do ubistava, dilovanja narkotika, nasilničkog ponašanja, zlostavljana, trgovine oružjem i sl., kao i uvođenje doživotne robije za najteža krivična dela, koja je doneta na predlog oca Tijane Jurić, Igora Jurića i velikog broja pojedinaca( kao potpisnika peticije koju je gospodin Jurić sprovodio).

Internacionalna Policijska Organizacija podržava najavljene i drastično povećane i pooštrene kazne za sva krivična dela, prvenstveno na oblike nasilja učinjena nad decom, kroz gnusna silovanja, zlostavljanja, nasilnička ponašanja u porodici i ubistva. Verujemo da mi kao društvo imamo veliku odgovornost koja se tiče bezbednosti naše dece, porodice i svega onoga što prati naš ne smetani život.  Država je tu da kao institucija i sistem, kroz svoje ingirencije i uticaj u velikoj meri prepozna devijantnu stranu pojedinaca, kriminalnih grupa i organizacija, koji ugrožavaju na bilo koji način našu svakodnevnicu. To se jedino može postići drastičnim kažnjavanjem u meri koja ne ostavlja prostora za bilo kakvu ublaženu kaznenu politiku.Samim tim jasna je namera države da se kriminal ne samo suzbije, već i u velikoj meri pobedi, na taj način obezbeđujući stabilnost zemlji u kojoj živimo.

Ovakva odluka o drastičnom povećanju kaznenih mera, treba biti jedno ohrabrenje i jedan dobar signal da našoj državi možemo bezuslovno verovati, jer suzbijanje kriminala je preduslov za bezbrižniju budućnost našoj deci i našem narodu.

Internacionalna Policijska Organizacija je spremna da svojim zalaganjem i delovanjem, da podršku našoj državi u borbi protiv kriminala i podizanju svesti o bezbednosti na svim nivoima. Borba protiv ukorenjenih anomalija, biće duga i teška, ali verujemo da smo kao društvo dorasli zadatku koji nam predstoji.

Maja Raković

Savetnik predsednika Internacionalne Policijske Organizacije
7 views0 comments

Comments


bottom of page