Search

PUBLIC STATEMENT 2019Predsednik Republike Srbije-gospodin Aleksandar Vučić, danas je u zgradi Predsedništva održao  sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost uz prisustvo kompletnog državnog vrha. Na istoj je najavljena izmena kaznene politike i drastično povećanje kazni za sve oblike nasilja i kriminala, počevši od silovanja pa do ubistava, dilovanja narkotika, nasilničkog ponašanja, zlostavljana, trgovine oružjem i sl., kao i uvođenje doživotne robije za najteža krivična dela, koja je doneta na predlog oca Tijane Jurić, Igora Jurića i velikog broja pojedinaca( kao potpisnika peticije koju je gospodin Jurić sprovodio).

Internacionalna Policijska Organizacija podržava najavljene i drastično povećane i pooštrene kazne za sva krivična dela, prvenstveno na oblike nasilja učinjena nad decom, kroz gnusna silovanja, zlostavljanja, nasilnička ponašanja u porodici i ubistva. Verujemo da mi kao društvo imamo veliku odgovornost koja se tiče bezbednosti naše dece, porodice i svega onoga što prati naš ne smetani život.  Država je tu da kao institucija i sistem, kroz svoje ingirencije i uticaj u velikoj meri prepozna devijantnu stranu pojedinaca, kriminalnih grupa i organizacija, koji ugrožavaju na bilo koji način našu svakodnevnicu. To se jedino može postići drastičnim kažnjavanjem u meri koja ne ostavlja prostora za bilo kakvu ublaženu kaznenu politiku.Samim tim jasna je namera države da se kriminal ne samo suzbije, već i u velikoj meri pobedi, na taj način obezbeđujući stabilnost zemlji u kojoj živimo.

Ovakva odluka o drastičnom povećanju kaznenih mera, treba biti jedno ohrabrenje i jedan dobar signal da našoj državi možemo bezuslovno verovati, jer suzbijanje kriminala je preduslov za bezbrižniju budućnost našoj deci i našem narodu.

Internacionalna Policijska Organizacija je spremna da svojim zalaganjem i delovanjem, da podršku našoj državi u borbi protiv kriminala i podizanju svesti o bezbednosti na svim nivoima. Borba protiv ukorenjenih anomalija, biće duga i teška, ali verujemo da smo kao društvo dorasli zadatku koji nam predstoji.

Maja Raković

Savetnik predsednika Internacionalne Policijske Organizacije
4 views0 comments

Recent Posts

See All

INTERNATIONAL POLICE ORGANIZATION - IPO

International NPO-NGO with representatives all over the world

International  Headquarters

Str. Ferrante Aporti, 28, 20125, Milan, Italy. 

Fiscal Code 97882740158

E-mail: heaquarters@interpolice.org

              ipomemberservice@gmail.com 

Headquarters Phone  +39 02 8716 5043

Founder & Honorary President Office

Savska 9/3/2, Belgrade, Serbia 

E-mail: president@interpolice.org

             police.ipo@gmail.com 

Phone & Whatsapp: +381 64 9666777

CONNECT WITH US

  • Facebook Icona sociale
  • Instagram
Youtube_icon.svg.png
IN logo.png

European Commission

PIC: 891978245

© 2021 International Police Organization IPO